tisdag 4 maj 2010

I dag kom Alliansen

Dagen i lite bilder.

En god vän, som är regionpolitiker, från Göteborg och jag hade kommit överens om att vi skulle äta lunch på Ranten i Falköping. Så där träffades vi och det blev en trevlig lunch med mycket skvaller. Men diskretion är en hederssak för mig.


Bakom fönstren till vänster om ingången ryms restaurangen, där tiden har stått stilla. Maten är dock färsk. Salladsbordet är superbt och även om raggmunken mer var pannkakor med potatismos så smakade det alldeles utmärkt. För 80 kronor får man ta del av salladsbordet, som är som ett mindre smörgåsbord, och en varmrätt samt dryck och kaffe. Dagen till ära ledsagat av jättestora pepparkakshjärtan. Vid ett tidigare tillfälle berättade en bekant att han hade svårt att bestämma sig för vilken varmrätt han skulle välja av två och han hade då blivit serverad lite av båda för samma pris.

Men passa på medan möjligheten finns. Ägaren är 86 år gammal och även om hans fru är 18 år yngre så kan de ju rimligen inte orka hänga med hur länge som helst. Och han vägrar att sälja hotell och restaurang till någon som inte vill fortsätta den i samma anda som den drivs nu. Så kanske det blir en kebab-restaurang eller pizzeria eller i bästa fall Thai-krog här framöver. Hotell Ranten ligger alldeles intill järnvägsstationen i Falköping.

Så kom Alliansen till Borås i dag, precis som jag skrev i går.


Vädret var dock inte på sitt bästa humör utan hämnades på Allians-politikers uttalanden om att en snabbjärnväg Göteborg-Borås var Toblerone-politik. Våra folkvalda möttes således av åska och hagel. Sedan gjorde säkerhetspådraget att delar av centrum fick stängas av och på de gator som var öppna för trafik stod denna i det närmaste still. Bussen jag åkte hem med mellan centrum och Kristineberg tar normalt cirka 5 minuter men i dag tog det 11.

En av vagnarna hade fått Alliansens inte alltför vackra logga.


Här har vi hela tåget. Svart så när på en vagn. Detta är dock SJ:s nya färger och har inget att göra med SJ:s åsikter om resenärerna. Efter halvannan timme fortsatte tåget mot Göteborg.

Infrastrukturministern Åsa Torstensson var dock inte med i dag. Hon kommer i morgon. Hon lär komma med buss från Göteborg. Ett boråsiskt kommunalråd antar att valet beror på att hon funnit att tågen går alltför sällan, att de tar alltför lång tid eller att de alltför ofta är försenade. Men jag vet som vanligt det rätta svaret: hon vågar inte visa sig på ett tåg efter uttalandet "vad skall göteborgarna i Borås att göra?".

Elfsborgs mästerspelare och lagkapten Anders Svensson har meddelat att han inte kommer att uttala sig för Radio Sjuhärad framgent. Detta sedan han anser sig ha blivit misshandlad i en intervju som handlade om Pia Sundhage som förbundskapten efter Lars Lagerbäck i svenska fotbollslandslaget. Det för herrar alltså. Anders sa att han inte tyckte det var lämpligt och att det var skillnad på herrfotboll och damfotboll. Inga alltför provocerande uttalanden men tillräckligt för att Radio Sjuhärad skulle få till det. Dessutom har man kört det värsta helt klippt ur sitt sammanhang som jinglar otaliga gånger.

Jag förstår Anders Svenssons beslut. Men det gör inte sportredaktionens chef Staffan Kulneff. Han var inte på något sätt inblandad i den aktuella intervjun men i dagens Borås Tidning tar han till brösttoner och skriver i en insändare att alla förlorar på Anders beslut. Nej, inte alla. De som känner sig misshandlade av journalister har nu fått ett stöd och kanske kan det få Radio Sjuhärad att veta hut och inte klippa en intervju så att det blir något helt annat än vad som sagts. Kulneff skriver också att man kan höra hela intervjun på Radio Sjuhärads hemsida. Det kan man inte. Man kan förstås bara höra det som sändes. Inte det som blev kortklippt.

I morgon är det möte i Göteborg.

Inga kommentarer: