onsdag 27 maj 2009

Hemresa

De tre dagarna i Sachen-Anhalt började närma sig sitt slut och det var dags för hemresa. Avresetiden var satt till 06.45 men vi lyckades förhandla med Lars att åka i stället 07.30. Han ville nämligen ha god tid på sig till färjan i Rostock eftersom det var många vägarbeten på motorvägen. Hotellet var dock vänliga att servera frukost så att vi hann få det innan vi åkte. Annars var det klockan åtta som gällde på söndagar.

Om färden upp till Rostock är det inte mycket att säga. Det gick som det skulle och vi hade en timme på oss för kompletterande inköp. Det var bara det att i söndagar är affärerna vanligen stängda en söndag. Vi åkte därför i stället till Warnemünde där det var livlig kommers även om inte av den vara som kanske lockade mest. Men det blev en dryg halvtimme att gå utmed de vackra kajerna i denna pärla till stad alldeles bredvid Rostock.


Ja, så var det färjan hem. Även denna gång Prins Joachim och samma servitris som förra gången i Steak & Seafood. Fast nu tog hon vårt bord sist, så det blev lite stressigt med maten trots den långa överfartstiden. Sedan då från Gedser mot Ørestad på en motorväg, som även den var drabbad av vägarbeten. Några av våra danska vänner hade varit lite väl optimistiska när de bokade tåg hem så de missade sina tåg. Vi svenskar fortsatte över Öresundsbron och Bernt kunde åka med en buss ett par timmar tidigare från Malmö än han tänkt. Själv tog jag in på Hotell Konserthuset och fick därmed en kväll över i Malmö liksom en förmiddag, då jag tog en promenad i den vackra staden bland annat förbi Möllevångstorget.

Inga kommentarer: