måndag 18 maj 2009

I gondol på Wörlitzer See

Så kom vi då i väg i gondolen och kunde njuta av det dignande kaffebordet. Farten var inte så hög så det var inga problem att dricka kaffe. Inte heller gick det några vågor. Vår man, Peter, vid årorna fick dock slita i den alltmer tilltagande värmen och snart åkte tröjan av.

Halva gruppen fick åka i egen gondol. Av praktiska skäl placerade vi danskarna i den bakre. Men tror ni inte att de snart rodde ikapp oss och blev före. Ja, nu var det ju inte precis någon nationstävling men ändå.

Peter rodde in i Georgenkanal och det var så smalt att han ibland lyckades få båda årorna att ta i land. Vid en liten ö med det makabra namnet Insel der Totenerinnerung (Dödspåminnelsens ö). Namnet hade dock inget att göra med att danskarna kommit före. Sedan fortsatte han in i Sonnenkanal när Bernt plötsligt skrek:
- Kolla cyklisterna. Det blir en bra bildbyråbild.
Nu är det ju så konstigt att det är helt ostraffbart att stjäla en fotoidé. Men hade jag norpat bilden på hans blogg hade jag kunnat hamna i fängelse. Det skulle jag i och för sig ändå göra dagen efter, men mer därom i ett senare avsnitt.

Vi fortsatte ut genom den trånga kanalen, danskarna fortfarande före.
Om man vill åka på sjön men inte åka gondol kan man välja att åka linfärja med den här glade mannen.

Det var dagens avsnitt. I nästa avsnitt blir det en inställd cykeltur på grund av ett ont knä och att Bernt hade whisky kvar i bussen.

Klicka - och bilden blir större.

Inga kommentarer: