söndag 17 maj 2009

På en vulkanö

Trots att Stein inte precis är världens största ö utan är i storlek ungefär som ett hus på Grönland var det nätt och jämnt den fick plats i Wörlitzer See, eftersom den inte är någon stor sjö. Men vacker. Storleken har ingen betydelse sa redan Inge och Sten (ni kommer väl ihåg dessa båda danska sexupplysare). Bland annat kan man vandra omkring i den här underjordiska grottan.

Där fanns också en amfiteater. Personerna som syns på bilden är sannolikt kristna men inte sådana som skall kastas till lejonen utan mina reskamrater.Sedan blev det en pärs för mitt knä att klättra upp till toppen där vulkanen finns. Lyckligtvis fick den inget utbrott när vi var där uppe. Den lär för övrigt ha varit avstängd för reparation. Kanske något som de som bor vid Vesuvius också skulle kunna tänka på att göra.

Sedan var det dags att klättra ner igen och göra en promenad utmed den vackra sjön. Våra tyska guider satte upp en rasande fart, och jag som dels var handikappad och dels ville stanna och fotografera och dessutom fick krångel med kameran kom på efterkälken. Krånglet med kameran bestod i att det var svårt att ställa in den rätt. Dock kom jag snart på problemet: dekalen som markerar hur man har kameran inställd hade lossnat och så småningom tappade jag den helt. Men det finns en display i sökaren som berättar om inställningen, så felet påverkade inte den fortsatta fotograferingen.
Ville man till andra sidan av sjön och inte ville simma kunde man ta en sådan här mackapär över.

Slutligen kom vi fram till gondolstationen. Vi skulle nämligen göra en rundtur på sjön och kanalen i en gondol. Vår gondol stod framkörd och i denna var ett fantastiskt kaffebord dukat. När vår tyska guide Ursula dessutom trollade fram en flaska iskall Apfelsaft kändes livet betydligt bättre. Ja, rentav underbart. Att Ursula hade övertalat oss att ta med paraply eller regnrock och vi således fick släpa på dessa i den varma majsolen var helt glömt.

Kaffebordet bestod förutom av kaffe också av Käsekuchen som såg ut så här http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f2/K%C3%A4sekuchen.JPG och lite andra goda bakverk. Men inte ens jag orkade mer än Käsekuchen.
I nästa avsnitt åker vi gondol.
Klicka på bilden och den blir större (fungerar endast på bilder; apropå Inge och Sten alltså).2 kommentarer:

Jan sa...

Vevas färjan för hand?

Staffan Sävenfjord sa...

Jo, färjan vevas för hand. Det syns på en bild i nästa avsnitt.